Завршетком студијског програма ОАС Прехрамбена технологија (240 ЕСПБ) студенти стичу знања и вештине у области технолошког (прехрамбеног) инжењерства. Стечена знања на овом студијском програму омогућавају дипломираним ижењерима прехрамбене технологије управљање савременим процесима прераде различитих биљних и анималних производа. По завршетку студија добијају се компетенције за рад у: кондиторској индустрији; индустрији безалкохолних и алкохолних пића; преради лековитог биља; хладњачама, кланицама и млекарама, као и другим привредним организацијама које се баве прерадом пољопривредних производа; предузетничким организацијама и сопственим газдинствима; саветодавним и стручним службама; у средњешколском образовању, научним институтима и др.
Измене студијских програма - последње усвојене
ОАС Прехрамбена технологија (опис стандарда)
- Структура студијског програма
- Уверење о акредитацији СП ОАС Прехрамбена технологија - Септембар 2020
План и програм 2019
План и програм 2013
План и програм 2008
Распоред предмета по годинама студија