Завршетком студијског програма ОАС Воћарство и виноградарство (240 ЕСПБ) студенти стичу знања из области технологије гајења различитих воћних врста и винове лозе у циљу добијања квалитетних и здравствено безбедних плодова воћа и грожђа, који се користе у свежем или прерађеном стању. Стечена знања, студентима завршених основних академских студија Воћарство и виноградарство, обезбеђује стручност, односно компетенције за рад на: сопственим газдинствима - у засадима воћа и винове лозе; задругама и удружењима која се баве воћарско-виноградарском производњом; прерађивачким капацитетима који располажу сопственом производњом сировина (хладњаче за складиштење и чување воћа и грожђа, погони за примарну прераду воћа и грожђа и сл.); предузетничким организацијама; саветодавним и стручним службама; средњешколском образовању, научним институтима и др.
Измене студијских програма - последње усвојене
ОАС Воћарство и виноградарство (опис стандарда)
- Структура студијског програма
- Уверење о акредитацији СП ОАС Воћарство и виноградарство - Септембар 2020
План и програм 2019
План и програм 2013
План и програм 2008